Domain Kayıt Nasıl Edilir

Türkçe kayıt olarak bile günlük milyonlarca domain alınıyor ve yenilenmemesinden dolayı düşmektedir.

Bu domainler içerisinden fikirlerini ve projelerini en doğru şekilde yansıttığına inandığınız ürünlerin size ait olmasını istiyorsunuz ama almak düşünmek kadar kolay olmadığını sürecin içerisinde girdikten sonra fark ediyorsunuz.

Bu detayları ve sıralamayı en başından hiç bilmeyen bir kişiye anlatır gibi anlatacağım.

1- Domain yani Alan adı kaydı yapabilmek için önce o domainin farklı bir kişi tarafından alınmamış olması gerekiyor bu nedenle önce ( whois ) bilgilerini domainin kontrol edilmesi gerekmektedir.

2- Domain kaydı aracı kurumlar üzerinden yapılır ( Domain, Hosting firmaları ) bu firmalar Türkiye 'de kabul görmüş geçmişi olan bir kaç site önerecek olur isek, isimtescil.net - natro.com gibi firmaları tercih edebilirsiniz aslında çok firma var ama fiyat ve geçmişi olarak bilinen en iyilerinden bir kaçı olarak bunlar kabul edilir.

3- Whois kontrolü yapılan ve müsait olan domaini almak için aracı firma'dan bir üyelik açmanız gerekmektedir, bu üyelik üzerinden domain alımını gerçekleştirirsiniz ve takibini bu site üzerinden yapacağınız için siteyi ve üyelik bilgilerinizi unutmamız önemlidir.

4- Üyelikten sonra domain kaydını yaparken MALİYETLER tamamı dolar üzerinedir, ortalama fiyatı 8-9 $ arasında bir fiyatı vardır bu fiyat karşılığında domain 1 yıllığına sizin adınıza firma tarafından alınır. Her yıl bu parayı tekrar kayıt yaptığınız firmaya vermek durumundasınız.

5- Kredi kartı ve TL bazında hesabınıza kredi yükleyerek domain için gerekli olan meblayı aktarmanız gerekmektedir.

Domain site değil tarafınıza kayıt edilmiş bir isimdir, ama bir site için yapmanız gereken daha çok şey var.

Domain Kayıt

Hosting Temini

Web Tasarım

Başlangıç seviyesi için gerekli olan kademeler bulunmaktadır, akabinde devam eden daha bir çok kalem oluşması muhtemel olsa da bu 3  kalem sitelerin genel standart oluşumu için gerekli olan sıralamadır.