Seo Nedir ve Web Seo 'nun Sitelere Katkısı

Merhabalar 

Yeni dünya düzeni olan dijital platformlarda bulunmak artık sadece kişiler için lüks olmaktan çıkıp zorunlu bir ihtiyaç haline geldiği günümüzde sadece hobi, eğlence değil sanayi , ticaret ve bir çok alanda artık milyonlarca tüketiciye ulaşabilmenin en basit yolu haline gelen dijitalleşme geçtiğimiz yıllara göre hiç bu kadar popüler olmamıştı.

Milyonlarca Site içerisinde kaybolmamak neredeyse imkansız

Bu kadar fazla web sitenin bulunduğu bu kadar fazla bilginin bulunduğu yerde tabiki bilgi kirliliği ve hedeflediğiniz arama ve proje sahibinin isteklerinin yerine gelmesi düşünülen kadar kolay olmuyor bu nedenle artık arama motorlarına uyumlu ve ortak çalışmalar içerisinde olmak artık bir lüksten çok zorunluluk haline gelmiş durumda.

Seo Nedir ? 

Seo aslında bu derya deniz içerisinde proje üreticisi olan web sitesi sahiplerinin, kendi sitelerinin arama motoru olan " google , yahoo " gibi siteler üzerinden daha fazla ziyaretçi alabilmesine sebebiyet veren ekstra bir çalışmadır. 

Bir web sitesinin hit ve ziyaretçi alması sadece web sitesini kurmaktan fazlası olduğu mutlaka artık kabul edilmelidir.

Bu çalışma sayesinde rekabetin yüksek olduğu hedef kelimelerde web siteleriniz daha yüksek  sıralarda görünmesi daha fazla ziyaretçinin sitenizi ziyaret etmesi anlamına gelir, bunu da Seo Optimizasyon çalışmaları ile gerçekleştiriyoruz. 

Kabaca bilinen bir kaç seo yönetimi paylaşalım.

Blog Yorum ile Backlink arttırmak : Wordpress tabanı ile kurulmuş sitelerin makale sonlarında yorum bölümleri bulunur, bu bölümler bir çok site de, sitenin kurulum aşamasında yorumların denetlemesine pasif durumda bırakılan siteler bulunarak sitelerin yorum kısımları üzerinden yapılan " blog kasma " 'da denilen çalışmadır. 

Fazlası sitenin rank seviyesine zarar verdiği bilinir ama dengeli çalışmanın bir avantaj getirdiği de kaçınılmazdır.

Link Değişimi ile Rank Kasmak : Web sitesi olan proje sahipleri ana proje sitesinin yanında bir kaç adet farklı siteler kurarak bu siteleri güncel tutarlar, çevre ve belirli platformlar üzerinden birbirleriyle iletişimde olan site sahipleri  " Alt site " dediğimiz  siteler üzerinden kod değişimleri yaparlar.

Mesela ; Chat.com site sahibi Gokhanchat.com sitesini de kurar,  sohbet.com sahibi aynı zamanda gokhansohbet.com  sitesini kurar.  Chat.com Sahibi kodunu Sohbet.com 'a verir o kodu  gokhansohbet.com sitesine koyarken diğeri de Gohkanchat.com sitesine koyar yani sohbet.com ve chat.com sitelerine kod girilmez alt sitelerden birbirlerinin ana sitelerini desteklemiş olurlar.  Buda ana sitelere rank desteği sağlaması anlamına gelir.

Tanıtım Yazısı Hizmetleri : Genelde webmaster forum sitelerinde bu hizmeti veren arkadaşlarda çokça var adam 15 tane site kurmuş oluyor mesela örnek : 500 TL karşılıgında hedef ana sitenizin tanıtım yazısını kendi 15 sitesinde yayınlıyor bu yazıların içerisinde de 2-3 adet çıkış kodu ekliyor. Bu şekilde sizin ana sitenizin rank seviyesini arttırmayı hedefliyor.

Toplist Siteleri : Önceki yıllarda bu siteler oldukça popülerdi lakin şuan o kadar popülasyonu kalmadı, rehberlik siteleri gibi düşünün kendi sitenizi bu sitelerin size uygun olan kategorisine ekliyorsunuz, onlarda size kendi sitenizde yayınlamak için bir banner kodu veriyor o banner kodunu kendi sitenize koyuyorsunuz  sonra toplist sitelerinde tanıtımlarınız yayınlanıyor ve oradan ziyaretçi çekiyorsunuz. 

Sosyal medya reklamları : Son yıllarda sosyal medya üzerinden reklam hizmetlerinin de seo üzerinde ciddi bir etkisi olduğu biliniyor, ücretli şekilde verilen reklamlar Google reklam maliyetlerinden düşük olması nedeniyle bu mecralar üzerinden de reklamlar ile kullanıcı oluşturmak gayet mümkün durumda.

Banner Reklam hizmetleri : Banner aslında hareketli veya sabit resim reklam alanlarıdır, bu reklam alanlarından sitenize gelen tıklamalar organik bir ziyaretçi girişi oluşturacaktır, girişi yüksek olan sitenin arama motorları üzerinde sıra tutması daha hızlı ve daha üst sıralardan listelenmenize imkan sağlayacaktır.

Yukarıdakilerin dışında birkaç özel seo şekilleride mevcut bunların bazıları legal olduğu gibi illegal olanlarıda var bu nedenle hepsini aynı anda paylaşmak istemedim. 

Ama genel olarak Seo işlemleri fark ettiyseniz siteye arama motorları bünyesinde kıymet görecek rank ( Güç ) ve ziyaretçi çekebilme kalemlerine dayanan tek bir nokta dışında bir çok kaleminde içerisinde olduğu geniş bir çalışma alanını içermektedir.

Ve şuana kadar yazmış olduğum seo çalışması mevcut sitenizin dışında yapabileceğiniz seo çalışmasıdır, bunun birde kendi web siteniz içerisinde yapmanız gereken seo çalışmaları da mevcut bu kalemde sadece dış kısmı incelemiş olduk bir sonraki makale 'de ise iç seo çalışmalarından bazılarını irdeleyebiliriz. 

Sağlıklı günler arkadaşlar.