Piyasanın en ucuz domain kayıt ve yenileme hizmeti

Öncelikle merhabalar arkadaşlar,

Geçtiğimiz aylar içerisinde yanılan dolar kurundaki artış hepimizin yakından takip ettiği bir gelişme olduğu aşikar bu durum dolar üzerinden ihracat yapanları her ne kadar etkilemese de dolar üzerinden ihtalat yapan kalemleri çok ciddi derece de etkiledi.

Domain sektörüde ithalatçı konumundadır

Domain alım satım ve yenileme gibi kalemler kadar, tasarım ve hosting gibi tüm bilişim kalemlerinin tamamının ürünler yurt dışından dolar olarak ithal edliir ve TL üzerinden Türkiye 'de satışa sunulur. Bu nedenle yaşanılan bu artış dogrudan bizleri yakından ilgilendirmektedir.

Standart dolayı kayıt ve yenileme fiyatları

Türkiye de bulunan domain kayıt firmaları com net org gibi uzantıları 8 - 9 $  üzerinden fiyatlanır ve bu rakamlara %18 özel vergi ve KDV dahil değil şekildedir. Günümüz dolar kuru sürekli değişkenlik gösterdiği için bu günün kurunu yazamıyorum yarın ne olacağını bilmiyoruz. Ama ortalama bir yeni kayıt ve yenileme 180 TL civarına geldiğini söylenilebilir.

İşte size uygun ve sağlam bir domain firması 

Maliyetlerin bu denli yükseldiği ortamda işte sizlere güzel bir çıkış noktası sunuyorum, Google Domains , firma adından da belli olacağı gibi google hizmetlerinden birisidir, diğer domain kayıt firmalarında görebileceğiniz tüm imkan ve şartları sağlamaktadır.

Fiyat olarak yıllık kayıt ve yenileme bedeli 10-15 $ şeklinde bir fiyat belirliyor ama ayarları içerisinde dili İngilizce'den Türkiye 'de çevirdiğiniz de Türkiye şartlarına göre fiyat güncellemesi yaparak 75 TL gibi oldukça uygun bir rakama geldiğini göreceksiniz. 

Google Domains, Akredite olarak direk ICANN firmasına bağlıdır bu firma dünya genelinde domain kayıt bakımından en otoriter sağlayıcı olarak kabul edilir. 

Yani bir bayilik sistemi üzerinden satış yaparak Teknocloud madurmalarından birisi haline gelme gibi bir ihtimalidir söz konusu dahi değildir. 

Önümüzdeki günlerde bu genişmeyi sıkça duyacağınızdan emin olabilirsiniz, beni takip eden arkadaşlarıma bu konuda en erken şekilde bu gelişmeden haberdar etmek istedim.

 

Hepinize sağlıklı günler dilerim.