nane.net satışı tamamlandı.

Merhabalar arkadaşlar,

Bugün yine sizlere yakın zamanda ihalesi tamamlanmış ve dikkat çekici domainlerden olan Nane.net 'in açık arttırma ihalesi ve sonuçlarından bahsedeceğim.

Domain ihalelerinin genel son durumu

Genel olarak malum dönem şartları ve dolar kurundaki yükselme dolar üzerinden işlem gerçekleştirilen  bir sektör olan domain sektörünü çok ciddi bir şekilde vurduğu bu dönemlerde domain alım ve satımlarda da kendini hissettirir derece de azalma söz konusu.

Mevduat sahipleri rakamların yüksekliğinden bahsederken, satıcılar domainlerini aldıkları dönemde verdikleri dolar kurundan karşılığını alamadıklarını halen dile getirmekteler. 

Bu durum 1. sınıf domainlerde yaşanmasa da 2. ve 3.sınıf domainlerde halen kendini hissettirmeye devam etmekte olduğunu gözlemliyoruz.

Konumuz olan Nane.net 'e Dönecek olursak

Domainimiz oldukça eski bir alan adı kayıt yılı 1997 'e ait ve o zamandan bu zamana yenilemeleri yapılarak 25 yıllık bir çınar olarak ayakta tutulup yaş olarak bu zamana kadar getirilebilmiş nadir türkçe domainleri arasındadır.

Domainin ihalesi : 11.01.2022 tarihinde gerçekleştirildi ve satışı tamamlandı.

Otomatik domain değerlendirme bu domain için tahmini değer olarak : 28.000 tl gibi bir rakam gösteriyor, ama bu dönemlerde estibot değerlemelerinin çokta fazla gerçeği yansıtmadığını düşünüyoruz. 

Açık arttırmaya 5 ile 10 kişi arasında bir katılım gerçekleştirildi, domain açık arttırma sürecinde 130 ziyaretçi istatislik ve diğer bilgilerini kontrol amacı ile giriş yapsa da katılım biraz düşük kalmış gibi görünüyor.

İhale : 145 $ ile tamamlandı. Buda yaklaşık vergileri hariç 2000 TL gibi bir rakama eş değer kalıyor.

 

Domain sektöründeki rakamların bu şekilde olmasının bir diğer genel problemi ise real sektör tabanlı firmaların bu tarz domainleri takip etmemeleri ve teknolojik gelişmeleri halen beklenilen seviye de yakından takip etmemelerinden gerçekleştiği düşüncesindeyim. 

Umarız bu durumlarda da değişimler olur ve real sektör işletmecileri bu konularıda yakından takip etmeye başlar.

 

Herkese saglıklı günler dilerim.