darbuka.com satışı geçtiğimiz günlerde tamamlandı.

merhabalar değerli doamin takipçileri,

Bir kaç gün önce konu başlığında da belirtildiği gibi DARBUKA.COM ' un satışı tamamlandı. 

Müzayede sitesi üzerinden gerçekleşen satış açık arttırma usülü olarak gerçekleşdi, 15 civarında katılımcının toplamda 100 kadar teklifi oldu.

2001 yılı itibariyle kayıt altında tutulan domain o süre zarfından bu zamana kadar pasif yatırım olarak uzun bir süredir tutulmaktaydı ve geçtiğimiz günlerde bu yatırımı, yatırımcısı nakite dönüştürmek isteyerek satışa çıkarttı.

Jenerik ve geçmiş zamanlı kayıt olması domainlerin bir çoğunda ticari bir kazanç elde etmelerine sebep olan domainlerin backlink olarak derecelendirilmesi de bulunmamaktadır.

Satış rakamı vergiler hariç : 48.000 TL civarında bir rakamdan alıcısını buldu, rakamların bu seviye de olması ise domainin son alıcı tarafından alındığına bir işaret olabilir, yatırımcılar veya alsatçıların bu rakamların ikinci satışlarda bir kazanç getirmeyeceğini bilmesinden dolayıdır ki bu rakamlara çıkan alıcı son alıcı olarak tarafımızca kabul görmektedir. 

Bir çok domainin düşürüldüğü ve alıcı bulunamadığı şu dönemlerde ve kayıt maliyetlerinin yüksekliği ile problem yaşayan piyasa içerisindeki bu tarz rakamlardan alacağımız mesaj ise güzel domain halen güzel para, hayal gücüne dayalı domainler ise hala düşme ve alıcı görememe gibi problemlere devam edecek gibi görünmektedir.

Herkese sağlıklı günler.