Acil durum ( Google domains ) Satıldı

Merhabalar,

Başlıktan da gördüğünüz gibi 2014 yılında faaliyetlerine başlayan Google Domains haklarını yurt dışından bir firmaya devir ettiğini duyurdu.

Squarespace isimli firma ile yapılan bu anlaşma neticesinde 2014 yılından bu zamana kadar toplamda 10 milyon adet domain kaydı gerçekleştiren firma 2023 yılının 3.çeyreğinde tüm haklarını Squarespace isimli firmaya tam anlamıyla devir işlemlerinin tamamlanacağını duyurdu.

Google Domains bu satışı 180 milyon $ karşılığında gerçekleştirdiği gelen bilgiler arasında , Dünya genelinde kayıt firmaları sıralamasında 5.sırada bulunan Google Domains artık haklarını Squarespace firmasına devrettiğinden dolayı da bir süre sonra tabanlarınızda mevcut ürünlerinizin durumunu farklı bir panel ve arayüz üzerinden takip edebilme imkanı sunacaklardır.

Squarespace firması, satış sonrası 12 ay daha Google Domains tarafından belirlenmiş olan fiyat politikası üzerinden yenileme rakamlarını tutacağını Sözleşmeler gereği kabul etmiştir.

Bu satış için küresel'in en büyük bankalarından olan JPMorgan Chase Bank satın alma fiyatının bir kısmına destek vermektedir.

Not : Kişisel fikrim, Yeni bir teknocloud vakası yaşamamak adına önerim farklı panele ürünlerinizi taşımanızdan yanadır.