Domain Parking Nedir Nasıl Para Kazanılır

Öncelikle Domain Parking sisteminin ne olduğundan kısa bahsederek başlayalım akabinde sürecin nasıl çalıştığını ve ne şekilde kazanç elde edildiğine dair kısa bilgiler vererek konuyu toparlayalım.

Bilindiği süre domain ve internet sitelerinin kuruluş amacı aslında 2 başlık altında belirlenebilir.

1- Bilinçlendirme ve bilgilendirme

2- Web siteleri üzerinden kazanç elde etmek

Bizim işleyeceğimiz konu ise değişik ve maliyeti en az olan bir kazanç yöntemi olan DOMAİN PARKİNG sistemi üzerinden kazanç elde etmenin nasıl olduğuna dair bir bilgilendirme olacaktır.

Ticari amaç için yapılan web sitelerinde gerekli olan bir çok maliyet kalemi bulunmaktadır. Bunları sıralayacak olursak;

1- Web sitesi

2- Hosting 

3- Ödeme ( Sanal Post ) 

4- Stok kontrol ( XML yazılımlar ) 

5- Reklam ve tanıtım

6- Stok için sermaye 

7- Nakliye ( Kargo maliyetleri ) 

Gibi bir çok gider ve maliyet kalemleriniz olacaktır, bunlara daha bir çok kalem eklenebilir.

Domain Parking Sistemlerinde Bunların hiç birine ihtiyacınız yok 

Parking sistemi sadece alanadı ( domain ) üzerinden elde edilen bir kazanç yöntemi olmasından dolayı yukarıda belirttiğimiz gider ve yatırım maliyetlerinin hiç birine ihtiyaç duymazsınız. 

Size lazım olacak sadece 2 ürün var. 1 : Domain, 2 : Parking Şirketi 

Bazı sitelere girdiğinizde aslında site de hiç bir şey olmadığını sadece reklam olduğunu göreceksiniz. Örnek; Sohbet.com sitesi gibi.   Bu sitelerde bulunan reklam alanlarını parking şirketleri sağlar kullanıcılarda bu reklam alanlarını tıklayarak farklı bir siteye yönlendirilir bu şekilde her tıklama üzerinden bir kazanç elde edersiniz. 

Her hangi bir domain ile bir kazanç elde etme şansınız bulunmuyor 

Her domaini böyle bir park şirketine yönlendirmek ile bir kazanç elde edilemez bu domainlerin kendine has bazı özellikleri bulunmaktadır, bu özellikler sayesinde kullanıcı ile reklamı bir araya getirerek domain üzerinden bir kazanç elde etmeyi gerçekleştiriyoruz. 

Kazançlarınız her zaman Dolar ve Euro üzerinden tahsis edilir bu nedenle Euro/Dolar üzerindeki gerçekleşen yükselişler sizin kazançlarınızı ekstra şekilde arttıracaktır.

Ödemeleriniz havale yolu ile ve coin olarak gerçekleştirilir ve ay sonunda hesap kesimleriniz olur bu hesap kesimlerinde ödeme yolunuz aktif ise direk hesabınızda görürsünüz, aktif edilmediyse bakiyeniz içeride muhafaza edilerek çekmenizi bekler.

Dünyanın bilinen ve en çok kullanılan Domain PARKİNG şirketi ise SEDO.COM'dur. Kendim ise bu şirketi kullanmamaktayım. 

Peki neden kullanmıyorum ? 

Dünya genelinde çok fazla kullanıcısı ve müşteri olan bir şirket olmasından dolayı, tıklanma başına birim fiyatlarını oldukça düşük seviye de tutmaktadır. Normal bir parking şirketinden ortalama kazancınız 100 $ olması gerekirken Sedo üzerinden bu rakam 70 $'lara kadar düşmesi muhtemeldir, bu nedenle alternatif parking şirketlerinin verdiği oranlardan dolayı işin uzmanları özellikle işi parking olarak şirketlerden hizmet almaktadır.

Sedo.com - Asıl üstlendiği görev domain alım satım işlemlerine aracılık servisi olarak hizmet vermektedir. 

SSS

- Her hangi bir ülke vatandaşı olmanız burada bir sorun yaratmamaktadır.

- Domainin özellikleri arttıramazsınız, bu domainin kendinden gelen bir performanstır. 

- Sizin kullandığınız parking şirketi neresi ?  Piyasada bulunmayan bir şirket değil basit bir araştırma ile mutlaka şirketi bulursunuz. Önemli olan şirket değil DOMAİN 'dir. 

- Bütçe olarak bu iş için 300-500 TL tutarlar ise düzgün ve istikrarlı bir kazanç elde etmeniz mümkün değildir.

- Danışmanlık hizmeti veriyorum, iletişime geçebilirsiniz.